Om du satsar på hästkapplöpningen och du har varit uppmärksam på hur hästar placeras i tävlingarna, är du medveten om att det finns flera sätt att en häst kan gå från första till femte i finalen, som kallas ”vinnande odds.” Även om det är viktigt att uppmärksamma hur en häst placeras på tävlingsbanan , kanske du inte kan avgöra hur hästen kom att vara i just den positionen.

Ett sätt att se på detta problem är att titta på hästen och se om det är troligt att hästen faktiskt är en bra satsning. Till exempel, om du ser en häst som har haft två vinster och du inte ser någon anledning för dig att tro att det ska kunna göra bra vid nästa lopp, då är det förmodligen inte en bra insats. Även om detta inte är ett sant sätt att avgöra om hästen är en bra satsning eller inte, kan det hjälpa dig att se om du ska hålla dig borta från loppet med den hästen. Ett annat sätt att hitta bra satsningar är att titta på de faktorer som påverkar hur hästen placeras i första hand. Till exempel, om du märker att loppet vanns av en tredje häst, betyder det inte att de andra hästarna inte är bra satsningar. Att en tredje häst kunde vinna loppet innebär att loppet var riktigt nära och att det fanns en god chans att en av hästarna skulle komma igenom. Om du vill ta reda på vad som kommer att hända med hästen som var först, då kan du behöva ignorera de resultat som kommer från den andra och tredje hästar.

Studera hästarna och loppen

Ibland är det bästa sättet att hitta bra insatser att se hur loppet kördes. Till exempel, om ett lopp var mycket snabb och spännande, kanske du upptäcker att det fanns en häst som kunde rida hela vägen till fronten. Denna typ av lopp innebär att hastigheten var mycket hög och att hästen kommer att vara en bra insats om den kan hålla hastigheten när den går upp i ordningen. Om du har sett loppet och du är fortfarande inte säker på om hästen som först var en bra satsning eller inte, då kan det vara en bra idé att titta på orsakerna till varför hästen placerades först. Till exempel kunde loppet ha vunnits eftersom tränaren av den hästen ville lägga en bra summa pengar på hästen och han ville inte riskera att det vinner ifall en annan häst valdes. Dessutom kan det ha skett en förändring i spellinjen som orsakade en häst som skall placeras längst fram.

Det finns ingen enskild metod som du kan använda för att avgöra om en häst är en bra satsning eller inte, men om du tar några saker i beaktande, bör du kunna räkna ut om hästen är tillräckligt bra för att satsa på. och att lägga en viss summa pengar på. Det finns vissa hästar som är bra satsningar, men andra som bara inte kan göra det och de är inte värda att satsa på och ibland tar det bara en kvalificerad gissning. Det är viktigt att komma ihåg att det finns många sätt att handikapp loppet, inklusive antalet lopp hästen är in i, den sträcka där den körs och den hastighet den körs. Det kan också användas för att jämföra olika typer av hästar så att du kan räkna ut vad som kommer att hända i varje lopp. Det sista du kan göra är att titta på hästen själv. Till exempel, vissa hästar är bättre lämpade för kortare spår och andra är bättre lämpade för långa spår och handikappet kan använda längden på banan som ett sätt att hjälpa till med hans eller hennes förutsägelser.